Galvenā lapaLapas karte un meklēšanaKontaktinformācija
LatviskiПо-русскиIn English

Jaunumi HoReCa

2018
Februāris Janvāris
2017
Decembris Novembris Oktobris Septembris Augusts Jūlijs Jūnijs Maijs Aprīlis Marts

Reaton Profesionāļu dienas 2018

Reaton 13. un 14. februārī Rīgā pulcināja gastronomijas ekspertus Reaton Pārtikas Profesionāļu dienās.

Tika rīkotas meistarklases ar pavārmākslas leģendām un virtuoziem. Norisinājās austeru un citu delikatešu degustācija, ārzemju un vietējo speciālistu lekcijas, izstāde ar plašu produktu klāstu.

“Reaton saviem klientiem ir bijis uzticams partneris jau 30 gadus, sniedzot risinājumus, inovācijas un zināšanas, ne tikai pārtikas produktus. Reaton Profesionāļu dienu laikā mēs atvedam pasauli šeit un reizē izceļam Latvijas labākos meistarus. Reaton Pārtikas Profesionāļu dienas jau piecpadsmito gadu ir gaidīts notikums, kur tiekas nozares eksperti, mainās viedokļiem, smeļas iedvesmu un idejas vasaras sezonai,” stāsta Reaton Pārtikas departamenta mārketinga daļas vadītāja Zane Lasmane.

Pasākuma viesiem ir iespēja iepazīt, nodegustēt un izzināt vairāk nekā 80 produktu ražotāju labumus, redzēt un dzirdēt augsti novērtētus Latvijas un ārvalstu šefpavārus.

Meistarklases ar sensāciju

Meistarklašu programmā šogad ir teju sensācija – pēc ilgākas pauzes dalīties ar savas mākslas noslēpumiem piekritis leģendārais šefpavārs Latvijā un Baltijā - Mārtiņš Rītiņš, kura sadarbība ar Reaton ilgst jau 25 gadus.

Līdzās augstu novērtētajiem pašmāju pavāriem - Artūram Taškānam no Rocket Bean Roastery un Laurim Aleksejevam no restorāna 36.līnija - meistarklašu un lekciju programmā šogad uzstājas arī vairāki izcili sava amata eksperti no ārzemēm: Fjodors Gadalovs - steiku pagatavošanas eksperts no Sanktpēterburgas, kurš zināšanas par liellopa gaļu apguvis Teksasā, ASV, strādājis slavenu Itālijas šefpavāru komandās un vairākus gadus stažējies Ķīnā. Viņš Rīgā vada meistarklasi par vairākām ASV liellopa gaļas receptēm ar nosaukumu "ASV liellopa gaļa Sanktpēterburgas gaumē." Pedro Manuels Martins-Romo Fernandess (Pedro Manuel Martin-Romo Fernandez) - vītinātās gaļas griešanas eksperts no Spānijas, kurš savā prezentācijā - meistarklasē iepazīstina ar Serano šķiņķa audzēšanas, griešanas un pasniegšanas veidiem.

Vēl viens šī gada Profesionāļu dienu jaunumiem ir - Reaton korporatīvā šefpavāra Edgara Jaunzema Gastronomiskā laboratorija. Tajā var uzzināt kā par Baltijas jūras zivju receptēm, tā par plūkātas gaļas, Razor gliemeņu un Patagonijas un Kalifornijas kalmāru pagatavošanu un degustāciju.

Lekcija par austerēm, šefpavāru diskusija un Gastronomijas laboratorija

Lekciju zonā šogad valda pasaulīgs un mūsdienīgs domas lidojums. Kā viens no ievērību guvušiem lektoriem bija Stefano Džiannini no Universita del Caffe Triestē, kurš stāstīja par moderno tehnoloģiju risinājumiem viesmīlības sektorā un par labākajiem kafijas pagatavošanas un pasniegšanas piemēriem Latvijā un pasaulē.

Mūsu darbība vienmēr bijusi orientēta uz ilgtermiņa sadarbību ar klientiem, kas balstīta savstarpējā uzticībā. Šobrīd Reaton sadarbojas ar vairāk nekā 2400 klientiem. Reaton pārstāv 60 zīmolus un piedāvājuma klāsts pārsniedz 5000 produktu no 300 piegādātājiem. Mēs ik gadu piedāvājam saviem klientiem vairāk nekā 150 jaunus produktus.